Česta pitanja

Imate li dodatna pitanja? Kontaktirajte nas!

Zašto ne mogu sam potraživati ono što mi pripada?

Činjenica je da svatko može sam potraživati svoj dug, no nisu svi ljudi jednako psihološki potkovani u toj „umjetnosti“ niti nemaju potrebno vrijeme, volje i živaca kako bi se toga primili. Tako se u naplatu potraživanja mora uračunati vrijeme i troškovi koji su povezani s vođenjem pisane i usmene korespondencije te neprestanog opominjanja dužnika. Prednost profesionalnih tvrtki koje se bave naplatama je u tome da su kod te vrste posla iznimno ustrajne i sistematične, a ujedno su ih dugogodišnja iskustva očvrsnula i poznaju optimalan put do željenog cilja.

Da li mi tvrtka koja se bavi osiguranjem potraživanja može zajamčiti da će potraživanje biti podmireno?

Ne, nitko vam ne može zajamčiti 100% naplatu potraživanja jer se radi o dugotrajnom postupku koji uključuje mnogo nepredvidivih ljudskih faktora. Već na početku budite pažljivi kod traženju dobrog partnera koji se bavi potraživanjima. Budite pozorni na svako obećanje „mačka u vreći“ i ostanite suzdržani kada se radi o „stručnjacima“ koji vam bez grižnje savjesti obećaju da mogu uvijek iznova u cijelosti naplatiti potraživanja.

Koliko dugo traje naplata dospjelih potraživanja od strane dužnika?

Naplata potraživanja ovisna je o više čimbenika i može trajati od 24 sata do nekoliko mjeseci, a u slučaju sudskog postupka i dulje. Praksa na tom području već je pokazala da oštećeni u prosjeku isplatu potraživanja prima u roku 3 mjeseca.

Radije bih se posvetio svojoj osnovnoj djelatnosti nego naplati potraživanja. Da li vaša tvrtka otkupljuje već dospjela potraživanja i koliko je visoka provizija?

Tvrtka Achilles d.o.o. može se pohvaliti brojnim iskustvima na području otkupa dospjelih potraživanja. Vi nam jednostavno posredujete popis potraživanja za otkup, a mi vam na temelju toga pripremamo ponudu koja je za vas najugodnija.

Pobrinut ćemo se za brzi otkup dospjelih potraživanja i trenutnu isplatu. Provizija se određuje individualno jer je ovisna o brojnim čimbenicima.

Mogu li računati na vašu pomoć i u slučaju kada je dužnik u likvidaciji ili stečaju?

U slučaju stečaja, prisilnih naplata te likvidacija tvrtki vrijede posebna pravila s obzirom na procedure naplate potraživanja dužnika jer je osim prijave potraživanja u stečaju potrebno već unaprijed imati cijeli postupak pod budnik okom i u pravo vrijeme potražiti i pravnu pomoć.

Koliko vremena mora proći prije nego što vaša tvrtka podmiri otkupljeno potraživanje?

Naša tvrtka nakon pregleda potraživanja izrađuje konkretnu ponudu. Kod sklapanja ugovora pripremamo odgovarajuće ugovore o otkupu potraživanja, priloge i obavijesti o naplati potraživanja za dužnike. Naša tvrtka poštuje ugovor i najkasnije u tri dana podmiruje dogovoreni iznos odnosno na dogovoreni datum.
k oziroma na dogovorjen datum.